BLOC

Actualitat immobiliària

Llistat de post
dimecres, 1 de setembre de 2021
Actualitat

15 aspectes clau abans de comprar un pis

Estàs pensant en comprar un pis?

Segurament estàs fet un mar de dubtes i tinguis moltes pors. És normal, la compra d'un habitatge és una de les decisions més importants de la vida per la qual cosa cal meditar bé la decisió de compra ja que engloba molts aspectes.

Per a nosaltres és molt important que els clients se sentin còmodes, tranquils i acompanyats en tot el procés i que triïn satisfactòriament l'habitatge dels seus somnis.

Un bon assessorament pot marcar la diferència entre fer una bona elecció o no de l'habitatge més adequat a les teves necessitats i prioritats.

És per això que en aquest post et llistem 15 aspectes clau que has de valorar abans de comprar un pis per ajudar-te a que prenguis la millor decisió:

  • Paperassa: que tots els papers necessaris per formalitzar la compravenda d'un habitatge estiguin en regla. Estar atent a aquest aspecte pot marcar la diferència entre signar i tenir una nova casa o no tenir-la. En aquest article et detallem tota la paperassa i aspectes legals que hauràs de revisar i tenir en compte abans de comprar un pis.
  • Pressupost: sembla evident però de vegades és una cosa que s'oblida perquè a tots ens agrada somiar oi? És important ser realista i tenir molt en compte el pressupost real de què es disposa per evitar endeutar-se més del que es pot en la nostra situació. L'ideal és que els diners que destinis a la compra del teu habitatge giri al voltant dels 35% dels teus ingressos mensuals.
  • Forma de pagament: un cop saps el pressupost amb el qual comptes pensa si vas a comprar el pis a l'comptat, mitjançant un préstec hipotecari o mitjançant una subrogació hipotecària (canvi de titularitat de l'deutor de la hipoteca).
  • Decidir a qui l'hi vas a comprar: a particulars, mitjançant portals d'Internet, promotores, bancs o agències immobiliàries (des Clavis Grup t'assegurem un assessorament proper, transparent i professional per acompanyar-te en tot el procés)
  • Tipus d'habitatge: de nova construcció, de segona mà o habitatge protegit.
  • Localització de l'habitatge: pot ser que t'interessi viure a prop del teu treball, a prop de familiars, amics ... També és important que tinguis en compte els serveis que té la zona on està ubicat l'immoble: comerços, entitats bancàries, serveis d'atenció mèdica, llocs d'oci, ... I si tens fills o penses tenir-los comprova si a la zona hi ha guarderies, col·legis, instituts, parcs, ...
  • Comunicació: comprova que l'habitatge està ben comunicada amb transport públic. Aquest aspecte et pot estalviar molt de temps en trasllats diaris a la feina, etc.
  • Aparcament: aparcar a segons quines zones pot arribar a ser un veritable mal de cap. Segons les teves prioritats, necessitats i hàbits de transport aquest punt marcarà la diferència entre buscar un immoble que inclogui plaça de garatge i / o bé que hagin prop places de garatge disponibles.
  • Zones comuns: segons a la zona en què busquis teu habitatge serà més fàcil o més difícil trobar immobles amb zones comuns (piscina, jardí, zona d'esbarjo). Si aquest aspecte és fonamental per a tu et recomanem que abans de llançar-te a visitar un munt d'immobles investiguis abans les zones que t'interessen i que tinguin més probabilitats de trobar immobles amb zones comunes. En general se solen trobar fora o en les proximitats de les ciutats pel que pensa abans si estàs disposat i pots viure més lluny de la ciutat.
  • Despeses de comunitat: aquest aspecte no sol tenir molt en compte però és molt important que preguntis i t'informis bé per després no portar-te sorpreses desagradables.
  • Orientació i lluminositat: aquest aspecte condiciona, entre altres coses, les despeses derivades de l'manteniment de la temperatura en una casa: calefacció, aire condicionat ... Això pot suposar un estalvi mensual en energia molt important, cada euro d'estalvi compte.
  • Antiguitat de el pis: és important que comprovis el correcte funcionament dels aparells que deixin a l'immoble, si hi ha goteres, l'estat de les instal·lacions elèctriques (que el quadre de llum funcioni ...), l'estat de la fontaneria (pressió de les aixetes ...), ...
  • Traster: segons la mida d'alguns pisos i la necessitat d'espai que hagis de un immoble disposi de traster pot ser un gran punt al seu favor. Fixa't bé en quines són les teves necessitats i hàbits i considera si vas a necessitar un traster per viure més còmodament.
  • Treballar des de casa: si és el teu cas pensa si necessitaràs comptar amb un espai a manera d'estudi o despatx per treballar tranquil·lament i poder-te concentrar.
  • Conèixer les normes de la comunitat de veïns: per exemple, si s'admeten mascotes. Si és una cosa important per a tu és un altre dels aspectes que hauràs de tenir en compte abans de decidir comprar un pis o un altre.

Som conscients que tants aspectes a tenir en compte i papers legals que cal atendre abans de comprar un habitatge pot ser bastant aclaparador per això des Clavis Grup podem acompanyar-te i assessorar-te en el procés de compra del teu pis perquè aconsegueixis el teu propòsit i trobis el pis que estàs buscant de manera fàcil, ràpida, senzilla i transparent perquè tu només t'hagis de preocupar de decorar la teva futura llar.

Descobreix tota la nostra oferta immobiliària i serveis en www.grupclavis.com

Clavis Grup
Vía Julia 179 Local
08042 – Barcelona

930021525 - 617840751

CLAVIS GRUP GESTORS IMMOBILIARIS es una marca registrada (núm. M3626870), que puede ser objeto de licencia de uso, sin que exista vinculación alguna de las distintas mercantiles que operan bajo dicha denominación.
Cada sociedad tiene su propio titular y actúa con absoluta independencia.